News News

Detaljna klasifikacija 12 kalupa u industriji kalupa

2021-10-08
Kalup je procesna oprema za oblikovanje (formiranje) materijala u proizvode i dijelove određenih oblika i veličina. Uključujući: kalupe, plastične kalupe, kalupe za tlačno livenje, kalupe za kovanje, kalupe za metalurgiju praha, kalupe za izvlačenje, kalupe za ekstruziju, kalupe za valjanje, staklene kalupe, gumene kalupe, keramičke kalupe, kalupe za livenje i druge vrste.
01Umri
Kalup za odvajanje, oblikovanje ili spajanje metalnih, nemetalnih limenih materijala ili profila pod pritiskom u proizvode ili dijelove. Uključujući: matrice za slepljenje, matrice za izvlačenje, matrice za savijanje, progresivne matrice, matrice za fino slepljivanje, matrice za obrezivanje itd.
02Plastični kalup
Rastopljeni plastični materijal se puni u šupljinu pod pritiskom, skrućuje i formira u kalup proizvoda i dijela. Uključujući: kalupe za brizganje, kalupe za kompresiju, kalupe za injektiranje, kalupe za ekstruziju, kalupe za puhanje, kalupe za termoformiranje, kalupe za pjenjenje, itd.
03 Kalup za tlačno livenje
Tečni metal se brzo puni u šupljinu pod pritiskom, hladi i stvrdnjava da bi se formirao kalup.
04 Forging Die
Kalup za formiranje metalne zatvorke u zatvor ili dio pod pritiskom. Uključuje: matricu za kovanje s čekićem, matricu za mehaničko presovanje, matricu za kovanje za vijke, matricu za kovanje hidrauličkom presom, matricu za ravno kovanje itd.
05 Kalup za metalurgiju praha
Metalni i nemetalni prahovi se formiraju ili oblikuju u kalupe za tvorbe i dijelove tehnologijom metalurgije praha. Uključujući: kalup za prešanje, izostatski kalup za prešanje, kalup za brizganje, kalup za ekstruziju, kalup za oblikovanje itd.
06 crteža
Metalni blank se kroz poprečne rupe pod dejstvom vlačne sile produžava i deformiše u kalup za proizvode i delove kao što su šipke, žice, žice, profili, delovi itd. Uključujući: matrice za izvlačenje čelika, matrice za izvlačenje od cementnog karbida, matrice za izvlačenje dijamanata, matrice za izvlačenje dijamantskog premaza, matrice za izvlačenje keramike itd.
07 Matrica za ekstruziju
Metalni blank se plastično deformiše pod dejstvom sile stiskanja da bi se formirao kalup profila, proizvoda ili proizvoda. Uključujući: matricu za obrnuto ekstruziju, kalup za ekstruziju naprijed, matricu za pozitivnu i negativnu ekstruziju, matricu za radijalnu ekstruziju, matricu za uznemirivanje, itd.
08 Roller Die
Kalupi u obliku valjka za odvajanje, oblikovanje, spajanje, ispravljanje, spajanje ili prijenos metalnih ili nemetalnih ploča, profila i šipki pod rotacijom i pritiskom. Uključujući: matricu za valjanje, matricu za savijanje valjaka itd.
09 Stakleni kalup
Staklena sirovina se oblikuje u kalup za izradu usta i delova. Uključujući: kalup za boce, kalup za posuđe, kalup za termoformiranje, kalup za crtanje, kalup za kompresiju, kalup za puhanje, centrifugalni kalup, kalup za kalendar, itd.
10 Gumeni kalup
Oblikovanje gumenih sirovina u proizvode i dijelove. Uključujući: kalup za vulkaniziranu gumu, kalup od termoplastične gume, kalup za tečnu gumu, kalup za lateks, kalup za kompresiju, kalup za injektiranje, kalup za ekstruziju, kalup za gume, kalup za bubnjeve za izgradnju guma itd.
11 Keramički kalup
Kalup za oblikovanje keramičkih sirovina u gotove i proizvode. Uključujući: kalupe za oblikovanje plastike, kalupe za valjanje, kalupe za oblikovanje ekstruzijom, kalupe za formiranje injektiranja, kalupe za oblikovanje kompresijom, kalupe za izostatičko presovanje itd.
12 kalup za livenje

Kalupi za oblikovanje tečnog metala u dijelove ili odljevke. Uključujući: kalupe za livenje metala, kalupe za livenje drveta, kalupe za livenje u pesku, kalupe za livenje jezgra peska, kalupe za livenje voskom itd.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept